August 5, 2021
  • 10:00 pm Eveready East Africa Limited (EVRD.ke) HY2010 Interim Report
  • 9:59 pm Mauritian Eagle Insurance Co. Limited (MEI.mu) 2011 Abridged Report
  • 9:58 pm ARM Cement Limited (ARM.ke) HY2011 Interim Report
  • 9:57 pm Medtech Holdings Limited (MMDZ.zw) 2012 Abridged Report
  • 9:55 pm DN Tyre & Rubber Plc (DUNLOP.ng) 2013 Annual Report

first_imgProducts used in this ProjectDoorsStudcoFlush Finish Door Jamb – EzyJambTeam:Jessica Schmitzberger, Cooper Ballantine, Justin TinguePrincipal Design:Chris Lowe, Axel SchmitzbergerCity:Beverly HillsCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Paul VuText description provided by the architects. ELL is a 5,500SF ground-up Beverly Hills Developer residence designed for Luxe List Home. The building is located at the crest of the Benedict Canyon hillsides, overlooking the entire serene landscape of the Beverly Hills neighborhood. The project is loosely situated within the footprint of a former, now demolished, one-story 1950s residence.Save this picture!© Paul VuA design-build methodology was employed and streamlined to meet a challenging schedule, with the dynamic design process that evolved during and prior to construction. The methodological constraints of the project led to explorations of an elevational architecture, focusing on systemic alignments and misalignments as tools to create a dynamic, yet minimal façade. Formal elements are subtle, accentuated, and exaggerated. Planes are simultaneously thickened and destabilized through the opening of corners and separation from the ground surface.Save this picture!© Paul VuThis technique allowed maximum freedom in developing a loose plan that emphasizes zones rather than rooms, which is played out with various degrees of privacy; the building is obscured to the street-front, yet completely open to the scenic view in the West. The ground-floor opens up to the elements using the architecture as framework for views of the landscape beyond. The second floor, which features the most private areas has a discreet roof terrace, which is set into the roof surface to exercise another dialogue between privacy and openness.Save this picture!© Paul VuThe entrance is shielded by a long, heavy, elevated wing wall that not only forms part of the ground floor and sideboard enclosure but also embraces an interior courtyard with an entry pond.  This allows the east facade to be completely opened up over two stories while being visually almost inaccessible from the street.Save this picture!© Paul VuThe deck and zero-edge pool cantilever over the steep hillside and are extensions of the floor plans rather than landscape elements. This enhances the continuous interplay between interior and exterior throughout the house and artificially increases the footprintSave this picture!© Paul VuSave this picture!Elevation 2Save this picture!© Paul VuThe material vocabulary of the project is reduced to three related elements. The extensive glazing, with its reflective and transparent surfaces and thin dark glazing frames, is starkly contrasted by white stucco facades. Wooden slats serve as a textural mediator through the use of parametrically generated undulation. Inside, material contrasts continue.  Expressed through sharp-edged geometries and articulated datum, juxtapositions of white stucco, grey stone, and soft, warm wood surfaces unfold throughout.Save this picture!© Paul VuProject gallerySee allShow lessChapel Proposal in Senegal Uses Local Materials to Unite the CommunityArchitecture NewsAIANY Civic Leadership ProgramOpportunities Share United States Photographs Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/872112/ell-domaen Clipboard ArchDaily 2016 S&Z Engineering ELL / Domaen Domaen General Contractor: Year:  CopyHouses•Beverly Hills, United Statescenter_img Save this picture!© Paul Vu+ 31 Share Photographs:  Paul Vu Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/872112/ell-domaen Clipboard CopyAbout this officeDomaenOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBeverly HillsUnited StatesPublished on May 29, 2017Cite: “ELL / Domaen” 29 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?隐蔽性与开放性的对话,立面与平面的对话,白墙与灰石的对话 / Domaen是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Structural: Area:  5500 ft² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: Studco, Fleetwood, Miele, Eden Lights Products translation missing: en-US.post.svg.material_description ELL / DomaenSave this projectSaveELL / Domaen Houses “COPY” Architects: Domaen Area Area of this architecture projectlast_img read more

READ MORE